Curia Variscorum

Oppidum in Bavaria

Curia Variscorum[1] (Theodisce Hof) est urbs in Bavaria, accuratius in Franconia ad Salam flumen sita. Primum quarto saeculo nominata est.

Wikidata Curia Variscorum
Res apud Vicidata repertae:
Curia Variscorum: insigne
Curia Variscorum: insigne
Civitas: Germania
Locus: 50°19′0″N 11°55′0″E
Numerus incolarum: 46 656
Zona horaria: UTC+1, UTC+2
Situs interretialis
Nomen officiale: Hof

Gestio

Praefectus: Eva Döhla
Procuratio superior: Upper Franconia

Geographia

Superficies: 58.02 chiliometrum quadratum
Regiones urbanae: Eppenreuth, Hofeck, Moschendorf, Neuhof, Unterkotzau, Krötenbruck
Territoria finitima: Hof

Coniunctiones urbium

Urbes gemellae: Caruaru, Ogden, Ostia Carelorum, Villeneuve-la-Garenne, Plavia Variscorum, Egra

Tabula aut despectus

Curia Variscorum: situs
Curia Variscorum: situs
Ecclesia Michaelis et via Ludoviciana
Terra Advocatorum, cuius Curia Variscorum ('Hof') pars est
Ecclesia Sanctae Mariae, in media civitate erecta

Incolae noti

recensere
  • Thekla von Murring († 1378), abbatissa
  • Casparus von Waldenfels (* 1380), centurio
  • Nicolaus Förster (1484–1535), musicus et compositor
  • Nicolaus Decius (1485–1546), monacus et musicus
  • Jacobus Schlemmer († 1580), scriptor
  • Enochius Widmann (1551–1617), scriptor
  • Johann Georg Layritz (1647–1716), magister
  • Catharina Margareta Dobenecker (1649–1683), poeta
  • Johann Nicolaus Ritter (1702–1782), organorum fabricator
  • Paulus Daniel Longolius (1704–1779), scriptor
  • Johann Theodorius Benjaminus Helfrecht (1753–1819), magister
  • Johann Christianus Reinhart (1761–1847), pictor
  • Jean Paul (1763–1825), scriptor
  • Eberhardus Friedericus Heidenreich (1770–1830), organorum fabricator
  • Johann Georg Augustus Wirth (1798–1848), scriptor
  • Georg Könitzer (1818–1885), pictor
  • Hans Vießmann (1917–2002), machinator
  • Claus Henneberg (* 1928), scriptor
  • Dietericus Richter (* 1938), magister, scriptor
  • Enochius zu Guttenberg (* 1946), musicus
  • Ludgerus Stühlmeyer (* 1961), musicus et compositor
  • Golo Berg (* 1968), musicus
  1. J. G. Th. Graesse, Orbis Latinus (Dresdae: Schönfeld, 1861; 1909. Brunsvici, 1972, 3 voll.) 1 2 3

Bibliographia

recensere
  • Chronik der Stadt Hof, Band I-X, Veröffentlichung der Stadt Hof, Mintzel Druck Hof:
Band I, Hof 1937, Severus Dietlein: Allgemeine Stadtgeschichte bis zum Jahre 1603.
Band II, Hof 1939, Severus Dietlein: Allgemeine Stadtgeschichte von 1603-1763.
Band III, Hof 1942, Severus Dietlein: Allgemeine Stadtgeschichte von 1763-1871.
Band IV, Hof 1955, Severus Dietlein: Kirchengeschichte.
Band V, Hof 1957, Fridericus Ebert: Baugeschichte.
Band VI, Hof 1966, Fridericus Ebert, Carolus Waelzel: Alte Hofer Stadtbeschreibungen.
Band VII/1, Hof 1979, Dietmarius Trautmann: Wirtschaftsgeschichte bis 1810.
Band VIII, Hof 1936, Severus Dietlein: Hof – Geburtsstadt großer Männer.
Band IX, Hof 1997, Rudolfus Müller, Carola Friedmann, Adelheid Weißer: Rechts- und Verwaltungsgeschichte der Stadt Hof.
Band X, Hof 2005, Georgius Wurdack: Militärgeschichte der Stadt Hof.
  • Christophorus Rabenstein: Politische und publizistische Strömungen in einer Stadt Oberfrankens. Hof 1918-1924. Hagens Antiquariatsbuchhandlung, Bayreuth 1986.
  • Fridericus Ebert, Axel Herrmann: Kleine Geschichte der Stadt Hof. Hoermann Verlag, Hofii 1988, ISBN 3-88267-034-7.
  • Petrus Nürmberger, Reinhardus Feldrapp: Hof in Bayern ganz oben. Hoermann Verlag, Hofii 2002, ISBN 3-88267-062-2.
  • Arnd Kluge, Beatrix Münzer-Glas: Stadt und Landkreis Hof. Sutton Verlag, Erfordii 2007, ISBN 978-3-86680-192-9.
  • Ludgerus Stühlmeyer: Curia sonans. Die Musikgeschichte der Stadt Hof. Eine Studie zur Kultur Oberfrankens. Von der Gründung des Bistums Bamberg bis zur Gegenwart. Phil.Diss., Bayerische Verlagsanstalt, Heinrichs-Verlag, Bambergae 2010, ISBN 978-3-89889-155-4.