Aperire sectionem principem
Schlaegel und eisen yellow.svg -3 (maxdubium) Latinitas huius rei maxime dubia est. Corrige si potes. Vide {{latinitas}}.
Carolus Dickens
Carolus Dickens

Carolus Ioannes Huffam Dickens (humili loco in Portu Magno comitatus Hantoniae die 7 Februarii 1812 natus; mortuus in Gad's Hill Cantii die 9 Iunii 1870) fuit scriptor Anglicus, commune maximus mythistoriarum scriptor Aevi Victoriani habitus, qui nonnullas litterarum Anglicarum mythistorias et personas insignissimas excogitavit.[1] Sua opera, Dickens iam vivus, gloriam acceperunt, et populo gratissima hodie manent. Solum autem saeculo vicensimo, critici virique docti eius ingenium praeclarum omnino noverunt.

VitaRecensere

Dum puer erat, pater in custodia datus est, quod Dickens laborem impuberem coegit. Haec historia vitae suis operis movit. Actrix Nelly Ternan amasia eius fuit

Opera selectaRecensere

Res curiosaeRecensere

Magus Americanus David Copperfield pseudonymum e mythistoria eiusdem nominis Caroli Dickens elegit.

NotaeRecensere

BibliographiaRecensere

  • Ackroyd, Peter. 2002. Dickens. Vintage. ISBN 0-09-943709-0.
  • Drabble, Margaret, ed. 1997. The Oxford Companion to English Literature. Oxoniae: Oxford University Press.
  • Glavin, John, ed. 2003. Dickens on Screen. Novi Eboraci: Cambridge University Press.
  • Kaplan, Fred. 1988. Dickens: A Biography. William Morris.
  • Lewis, Peter R. 2007. Disaster on the Dee: Robert Stephenson's Nemesis of 1847. Tempus.
  • Meckier, Jerome. 1990. Innocent Abroad: Charles Dickens' American Engagements. University Press of Kentucky.
  • Moss, Sidney P. 1984. Charles Dickens' Quarrel with America. Novi Eboraci: Whitson.
  • Patten, Robert L., ed. 1978. "Introduction." In The Pickwick Papers. Penguin Books.
  • Slater, Michael. 2004. "Dickens, Charles John Huffam (1812–1870)." Oxford Dictionary of National Biography edd. H. C. G. Matthew, Brian Harrison (Oxonii: Oxford University Press, 2004) Situs venalis
  • Slater, Michael. 2009. Charles Dickens: A Life Defined by Writing. New Haven / Londini: Yale University Press. ISBN 978-0-300-11207-8.
  • Stone, Harry. 1987. Dickens' Working Notes for His Novels. Sicagi.
  • Swift, Simon. 2007. "What the Dickens?" The Guardian, 18 Aprilis.

Nexus interni

Nexus externiRecensere

  Vicimedia Communia plura habent quae ad Carolum Dickens spectant.
  • Opera (Anglice, Francice)
  • Opera (Francice)
  • Opera apud Bibliothecam electronicam Quebeci (Francice)
  • Opera (PDF) apud www.inlibroveritas.net (Francice)
  Haec stipula ad scriptorem spectat. Amplifica, si potes!