Uticae obsidio[1] fuit prima magna pugna in bello mercennariorum circa 238 a.C.n. facta. Milites mercennarii Carthaginis et nonnullae Libyanae urbes contra Carthaginem rebellaverant, et Uticam, cum prodere Carthaginem recusavisset, obsidebant. Copiae Hannonis Magni obsidium diruperunt, sed defendere se contra mercennariorum impetum contra factum non potuerunt. Sic Hanno multos milites, cum intus essent, amisit, et mercennarii obsidere Uticam iterum coeperunt. Hanno servatus est a Hamilcare Barca, qui obsidium sempiterne dirupit.

Reliquiae Uticae, ubi pugnatum est

NotaeRecensere

  1. Apud Livium 30.9.4 & 8.

BibliographiaRecensere

  • Bagnall, Nigel (1990) The Punic Wars. Hutchinson.
  • Hoyos, Dexter (2007) Truceless War. Carthage's Fight for Survival, 241 to 237 BC. Brill.
  • Lazanby, John Francis (2003) The First Punic War. Routledge.
  • Le Bohec, Yann (2003) Histoire militaire des guerres puniques. 264-146 avant J.-C.. Tallandier.
  • Loreto, Luigi (1995) La grande insurrezione libica contro Cartagine. École française de Rome.
  • Santos Yanguas, Narciso Vicente (1990) La guerra inexpiable: la rebelión de los mercenarios en Cartago, Historia 16: 67–77.